Vi söker kemist med produktansvar


Gipeco är ett marknadsledande företag som utvecklar produkter och metoder för modern systemstädning. Gipeco-koncernen består av Gipeco AB som är det säljande bolaget och Chemex AB som är det tillverkande systerbolaget. Företaget har sin bas i Jönköping och även där denna roll arbetar ifrån.

Företaget bedriver intensiv forskning inom bland annat hygien, miljö samt behandling och skötsel av olika golvmaterial. Kunderna är främst professionella tjänsteföretag och organisationer inom kommun, stat och landsting. Gipeco har ett starkt miljöfokus och har de senaste åren ökat investeringarna inom ytkemisk forskning. Företaget erbjuder en arbetsplats vars mål är vidareutveckling och tillväxt och att vara ledande inom miljöanpassade, professionella rengöringsprodukter för yrkesmässig användning. Här blir du en del av ett anrikt familjärt företag som ligger långt fram i tekniskt kunnande och där du får chansen att påverka på riktigt.

Under 2023 byggdes produktionsanläggningen ut och vi befinner oss nu i ett expansivt skede där vi söker efter nästa nyckelperson som ska axla rollen som kemist med produktansvar.

Ort: Jönköping, med möjlighet till hybridlösning till en början (efter behov)
Omfattning: Tillsvidareanställning
Lön: Enligt överenskommelse
Ansökan: Via länk i botten av sidan

Arbetsuppgifter

I rollen som kemist med produktansvar fokuserar du på utvecklingsinriktade uppgifter inom kemteknisk produktutveckling, produktion och kvalitetskontroll samt lagar och miljökrav. Gipeco driver även forskningsprojekt som du kommer bli en viktig del av. Du är även ansvarig för att upprätthålla kvalitetssystem, övervaka mätsystem, och godkänna produkter. Dessutom hanterar du lag- och miljökrav, deltar i forskningsprojekt, och samarbetar nära med externa konsulter på RISE. En betydande del av arbetet involverar administrativa uppgifter, inklusive kommunikation med miljöorganisationer och myndigheter samt databasadministration. Du får vara med i hela processen från att välja råvaror till slutprodukt.

I rollen ansvarar du bland annat för:
• Kemteknisk produktutveckling och forskning
• Kvalitetskontroll och godkännande av produkter och råvaror
• Upprätthålla kvalitetssystem och mätsystem.
• ISO 9001 och ISO 14001 efterlevnad.
• Ansökningar och ansvar för miljöcertifieringar som exempelvis Svanen.
• Administrativa uppgifter inklusive hantering av databaser (säkerhetsdatablad, produktregister etc).

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

• Har en högskoleutbildning inom kemi, gärna ytkemi eller fysikalisk kemi.
• Några års erfarenhet av kemteknisk produktutveckling
• Arbetslivserfarenhet inom produktion och kvalitetskontroll
• God förmåga att läsa, utvärdera och sammanfatta komplicerad dokumentation
• Kännedom om klassificeringar och märkning enligt CLP-förordningen är meriterande
• Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska

Vi tror att du som söker har tidigare erfarenhet inom kemteknisk produktutveckling och har intresse av att arbeta med kvalitet och miljömärkningar. Vi söker dig som är driven, nyfiken och har ett stort miljöintresse. Du är van att arbeta självständigt och i team, tar ansvar för ditt arbete och har god kommunikationsförmåga. I rollen kommer du att ha många kontaktytor, både internt och externt, vilket kräver initiativtagande och strategiskt tänkande. Då det är ett mindre team du arbetar inom kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid urval.

> Din ansökan lämnar du till vår rekryteringspartner via länken här.
Välkommen med din ansökan!
Vi gör löpande urval och tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt.


Publicerad 2024-02-02