Vi söker kemist med produktansvar


Gipecokoncernen består av Gipeco AB som är det säljande bolaget och Chemex som är vårt tillverkande systerbolag. Gipeco är ett marknadsledande företag som utvecklar produkter och metoder för modern systemstädning. Vi bedriver intensiv forskning inom hygien, miljö samt behandling och skötsel av olika golvmaterial. Våra kunder är främst professionella tjänsteföretag och organisationer inom kommun, stat och landsting. Gipeco har ett starkt miljöfokus och vi har de senaste åren ökat investeringarna inom ytkemisk forskning. Företaget erbjuder en arbetsplats vars mål är vidareutveckling och tillväxt och att vara ledande inom miljöanpassade, professionella rengöringsprodukter för yrkesmässig användning.

Ort: Jönköping
Omfattning: Tillsvidareanställning

Om tjänsten

Som kemist med produktansvar arbetar du med utvecklingsinriktade uppgifter. Då en stor del av dagens kemiverksamhet handlar om handläggning av ärenden till, och kommunikation med, miljöorganisationer, myndigheter, forskningsinstitut m.m. kommer en stor del av arbetet att handla om administrativa uppgifter. I Gipecos dynamiska organisation har du en nyckelroll och samarbetar med både produktion, utveckling och kvalitet. Du får vara med i hela processen från att välja råvaror till slutprodukt. Gipeco driver även forskningsprojekt som du kommer bli en viktig del av.

Produktionsanläggningen genomgår för närvarande en omfattande ombyggnation samt under höst och vinter installation av en ny produktionslinje där du får en viktig roll i färdigställandet av densamma.

Arbetsbeskrivning

I rollen ingår bland annat att:
- produktutveckla kemtekniska produkter
- bedöma och underhålla kvalitetskrav för produkter och råvaror
- utvärdera produkters kemiska och fysiska egenskaper
- kontrollera och godkänna produktionsbatchcer
- handlägga och ansvara för ansökningar till Svanen
- handlägga och ansvara för underlag till Upphandlingsmyndigheten och Byggvarubedömningen
- administrera och förvalta ett flertal databaser
- ha en viktig roll i det löpande arbetet med ISO 9001 och 14001

Vi söker dig som

Har en högskoleutbildning inom kemi, gärna biokemi. Du ska vara van att läsa, utvärdera och sammanfatta lång och komplicerad dokumentation samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. God kunskap om klassificering och märkning enligt CLP-förordningen är meriterande.

Vi ser gärna att du har ett stort miljöintresse och ett inbyggt driv då en stor del av arbetet består av att hålla sig uppdaterad gällande lagkrav och miljöorganisationers arbete plus att över tiden bevaka omvärlden inom området.

För att lyckas i den här rollen behöver du klara av att arbeta både självständigt, i team och ha en god förmåga att leverera uppgifter och rapporter i tid. Det är särskilt viktigt att du har gott omdöme, kan ta stort ansvar, är strategisk samt har en god initiativ- och samarbetsförmåga. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Din ansökan lämnar du via länken här.
Då vi gör löpande urval tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt.


Publicerad 2022-08-18